​Στον τοίχο κόλλησαν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι κκ Παπαδημούλης και Μαριάς το βράδυ της Τρίτης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, περί ακραίων δυνάμεων, που ενόχλησαν ιδιαίτερα την Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επιτέθηκε στον Γιούνκερ, κατηγορώντας τον για «ωμές επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις των μελών κρατών».

«Κύριε Γιούνκερ, είναι στο πρόγραμμα της Κομισιόν οι ωμές επεμβάσεις στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις των κρατών-μελών; Πριν λίγες ημέρες, μιλώντας για την Ελλάδα, υποδείξατε στους Έλληνες να ψηφίσουν τα δικά σας «οικεία πρόσωπα» και «να μην κάνουν λάθος». Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι δική σας δουλειά» του είπε χαρακτηριστικά.

«Θα τολμούσατε να κάνετε, παραμονές εκλογών, ανάλογη δήλωση για τη Γερμανία ή για το Ηνωμένο Bασίλειο; Δεν θα μπορούσατε να σταθείτε ως Πρόεδρος της Κομισιόν ούτε 24 ώρες μετά από αυτό. Πότε αποφάσισε κάτι τέτοιο η Κομισιόν; Με βάση ποια άρθρα και ποιων συνθηκών;» διερωτήθηκε στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακραία δεν είναι η πολιτική μας, αλλά η πολιτική της Τρόικας που εσείς υποστηρίζετε και η οποία φέρνει ανεργία, ύφεση, ανισότητες, υπονόμευση της συνοχής, και αποπληθωρισμό. Μας υποσχεθήκατε αλλαγές ξεκινώντας, αλλά ολοένα και περισσότερο μοιάζετε με δίδυμο αδελφό του κ.Μπαρόζο» του είπε λίγο αργότερα.

Στο ίδιο μήκος και ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος κατήγγειλε τις παράνομες παρεμβάσεις στα ελληνικά πολιτικά πράγματα από την πλευρά του κ.Γιούνκερ.

«Κύριε Γιούνκερ εκπλήσσομαι που σας βλέπω εδώ, νόμιζα ότι είχατε πάει στην Αθήνα να στηρίξετε επί τόπου τους μνημονιακούς πολιτικούς σας φίλους , μιας που ο κ.Μοσκοβισί που στείλατε στην Ελλάδα, τα έχει κάνει θάλασσα» συνέχισε ο ευρωβουλευτής.

«Να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό που στις επικείμενες εκλογές θα σας βγάλει κόκκινη κάρτα και θα σας στείλει το μήνυμα που σας αρμόζει» κατέληξε ο κ.Μαριάς.

Σκληρή απάντηση Γιούνκερ

«Είμαι πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ό��ι ερχόμενος στο Στρασβούργο ευνουχίστηκα. Κρατώ τις πεποιθήσεις μου, μπορώ να λέω τη γνώμη μου. Έχω πει συχνά στην Γερμανία, στο Βέλγιο και στη Γαλλία πράγματα δυσάρεστα για τηνκυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Δεν με ενδιαφέρετε, ο λόγος σας δεν προάγει τον ευρωπαϊκό πολιτικό διάλογο» απάντησε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ.Γιούνκερ.

ΒΙΝΤΕΟ Mega