​«Η διεύρυνση του αριθμού των 155 βουλευτών που είναι η στενή κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι ένα θετικό πρώτο βήμα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Ά��υνας Νίκος Δένδιας στην εκπομπή του Star, Live U, λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ.Δένδιας υποστήριξε πως οι αρνητικές ψήφοι δεν θα φτάσουν τις 121, ενώ εκτίμησε ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι την τρίτη ψηφοφορία και ότι θα εκλεγεί τελικά πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

«Η εκλογή του ΠτΔ από την παρούσα Βουλή θα αποτελέσει θετική έκρηξη για την ελληνική οικονομία, θα επηρεάσει πάρα πολύ και το επίπεδο των διαπραγματεύσεων και η αντιμετώπιση των εταίρων θα είναι πολύ πιο θετική» τόνισε.

Στο ερώτημα για το αν αλλάξει κάτι σε περίπτωση που Χρυσαυγίτες βουλευτές ψηφίσουν θετικά υπέρ του Σταύρου Δήμα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί κανείς να εξαιρέσει το δικαίωμα από οποιονδήποτε που παραμένει βουλευτής να ψηφίσει».

«Η δική μου προσωπική ευχή θα ήταν η πλειοψηφία των 180 να συγκροτηθεί χωρίς την ανάγκη συνυπολογισμού και αυτών των ψήφων» πρόσθεσε.

Ο κ.Δένδιας υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση, όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει να διεξάγει την διαπραγμάτευση υπό παραμέτρους πραγματικότητας».

«Να πει και ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό, αφού και αυτοί λένε ότι πρέπει να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» συνέχισε.

Εντύπωση προκάλεσε η φράση του κ.Δένδια «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μακριά το κακό», την οποία επαναλάμβανε κάθε φορά που αναφερόταν στο ενδεχόμενο να αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α.Τσίπρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην παρέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που προκάλεσε την ενόχληση της Κουμουνδούρου, είπε πως «ο κ.Στουρνάρας έκανε αυτό που θεωρούσε καθήκον του».

Κληθείς να απαντήσει για το αν υπάρχει περίπτωση να δούμε στο μέλλον μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δένδιας δεν το απέκλεισε, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε ,«να συμφωνήσουμε σε μια κοινή ανάγνωση της πραγματικότητας».

«Δεν μπορούμε όμως ,εμείς να λέμε νύχτα και αυτοί να λένε ότι μέρα μεσημέρι, ε��ώ στον ουρανό υπάρχουν αστέρια» πρόσθεσε.