​Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει εξεταστική επιτροπή και να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο όλους όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ανάμεσά τους και τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Στ. Δήμα, αποκάλυψε ο βουλευτής του κόμματος Α. Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικ��πή των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Τόνισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015, ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή.

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε ότι το κόμμα του, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων και θα διαπραγματευτεί για το δημόσιο χρέος.