​Τη μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας και την παραμονή στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των πολιτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ενίσχυση του ποσοστού εκείνων που δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας PULSE για το Action24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 12ης και 13η Δεκεμβρίου 2014 σε πανελλαδικό δείγμα 1004 πολιτών άνω των 18 ετών μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης επί δομημένου ερωτηματολογίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος προσδιορίζεται στο +/- 3%.

Σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις σε εβδομαδιαία βάση της εταιρείας PULSE και όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί το προβάδι��μα και της Νέας Δημοκρατίας περιορίζεται στο 3,5% από το 5% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ που αυξάνει κατά μισή μονάδα την επιρροή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενισχύει την θέση του ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 42% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μοιρασμένη σχεδόν παραμένει η κοινωνία ως προς τις ανησυχίες της περί παραμονής ή όχι στο ευρώ αλλά όσο περνούν οι ημέρες και οι εβδομάδες φαίνεται πώς οι πολίτες απορρίπτουν όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Προβάδισμα 2,7% ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Interview

Στο 2,7% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρεία Interview.
Η δημοσκόπηση έγινε για τον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Βεργίνα TV» και διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε δείγμα 1.005 ατόμων, το χρονικό διάστημα από 12/12 έως 15/12 2014.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,9% η ΝΔ 25,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,1 %, το ΚΚΕ 5, 0%, η ΧΑ 4, 8%, Το Ποτάμι 4, 2%, οι ΑΝ.ΕΛ. 1,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,9%.
Στο ερώτημα, ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό για διαπραγματευτεί με τους εταίρους το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, το 40% πιστεύει ότι καταλληλότερος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και το 25% ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με ποσοστό 42% ,έναντι του κ Τσίπρα, που ��υγκεντρώνει το 29 % των προτιμήσεων.
Στο μεταξύ, το 58% των ερωτηθέντων επιθυμεί εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, το 32% θέλει να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 71% θέλει το Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το 29% δεν τον θεωρεί κατάλληλο.