​Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ζουρνάδων και νταουλιών.

Μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό για θέματα του Υπουργείου του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα απάντησε δηκτικά: «δεν σχολιάζω δηλώσεις για τα πανηγύρια».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «οι βουλ��υτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι η θετική ψήφος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Ερωτώμενος για τα περί αποστασιών μετά και την δήλωση του Φώτη Κουβέλη πως «δεν θα είναι αργυρώνητος όποιος απ’την ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για ΠτΔ» ο κ.Μητσοτάκης είπε «ας αφήσουμε στην άκρη τις κουβέντες για αποστασίες» και κάλεσε όλους τους βουλευτές «ελεύθερα να κρίνουν αν η μία και μοναδική υποψηφιότητα συγκεντρώνει τα προσόντα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας», σημειώνοντας ότι «ενδεχόμενες εκλογές θα δ��ναμιτίσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Σε ότι αφορά τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός είπε ότι δεν συζητήθηκε στην σημερινή σύσκεψη, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι της τρόικας.