​Μπορεί πολλοί να είναι εκείνοι από τον πολιτικό χώρο που στηρίζουν τον Σταύρο Δήμα στην υποψηφιότητα του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά την μεγαλύτερη στήριξη την λαμβάνει από την ίδια του την οικογένεια που δεν είναι άλλη από την νέα του σύζυγο, Μαίρη Μακρή, και τα τρία του παιδιά, που απέκτησε από τον προηγούμενο γάμο του με την Άλκηστη Κοντ��ύ.

Τόσο η σύζυγος του Σταύρου Δήμα, Μαίρη Μακρή, όσο και η κόρη του, Αντιγόνη Δήμα, δηλώνουν περήφανες για εκείνον.

Βραβευμένη επιστήμονας και μητέρα δυο παιδιών, η Αντιγόνη είναι σίγουρη πως ο πατέρας της θα τα καταφέρει:

«Ο πατέρας μου είναι δυνατός και έχει μάθει να κερδίζει στα δύσκολα. Αυτό θέλω να πιστεύω θα κάνει και τώρα» λέει η κόρη του Σταύρου Δήμα, η οποία πρόσφατα έλαβε το βραβείο «L’ Oreal-Unesco» για τις έρευνες της στη Γενετική και στο DNA:

«Από μικρή θυμάμαι ότι ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τη Γενετική. Με ενδιέφερε να μάθω πως το DNA διαμορφώνει το ρίσκο για τις νόσους, πως κάνει έναν άνθρωπο να είναι πιο επιρρεπής σε μια νόσο, και γενικά πως λειτουργεί. Την πολιτική δεν την είχα στο αίμα μου όπως φαίνεται».

Untitled.jpg
Μιλώντας για τον πατέρα της, λέει:

«Είμαι πολύ περήφανη. Όχι μόνο για την υποψηφιότητα του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για ο,τι έχει κάνει ως σήμερα. Ήταν πάντοτε κοντά στα παιδιά του, αλλά και στα εγγόνια του. Αλλά και ως πολιτικός, εκτός από συμπαθής όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, έχει ένα πλούσιο και αξιόλογο βιογραφικό. Απ΄όπου κι αν πέρασε έδωσε τον καλύτερο του εαυτό».

Για να καταλήξει ότι «η εκλογή του είναι δύσκολη, όμως ο πατέρας μου έχει μάθει να κερδίζει στα δύσκολα. Είναι δυνατός και ξέρει να μάχεται. Είναι εργατικός και δοτικός. Σίγουρα θα το παλέψει μέχρι τέλους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, και η σύζυγός του Μαίρη Μακρή, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με την Αντιγόνη, όσο και με τα άλλα δυο του παιδιά:

«Μπορεί η Ελλάδα να έχει σοβαρά ζητήματα που την απασχολούν, ωστόσο νομίζω ότι ο σύζυγός μου έχει την εμπειρία, την ηρεμία και την ψυχραιμία να τα διαχειριστεί. Εγώ του εύχομαι να έχει τη δύναμη και το κουράγιο να βοηθήσει όσο μπορεί τη χώρα. Επίσης να είναι υγιής και να έχει καλή τύχη.Έγκριτη νομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, η Μαίρη Μακρή δεν κρύβει πως αυτό που την τράβηξε σ΄εκείνον είναι «η ευγένεια, το χιούμορ του, και φυσικά η καλλιέργειά του».

αρ��είο λήψης (2).jpg
Αν και η σχέση τους μετρά πολλά χρόνια, το 2009 αποφάσισαν να την επισημοποιήσουν σε μια λιτή τελετή στο Δημαρχείο Βρυξελλών όπου τον ακολούθησε όταν ήταν Επίτροπος Περιβάλλοντος:

«Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για τον άνθρωπο μου. Ήμασταν χρόνια μαζί και τον ακολούθησα δίχως δεύτερη σκέψη. Το ήθος που τον διακρίνει και η καλλιέργεια, είναι δυο στοιχεία του χαρακτήρα του που με γοήτευσαν και τα οποία πραγματικά θαυμάζω. Έτσι είναι και σήμερα. Όπως επίσης η μόρφωση και το χιούμορ του, στα οποία δίνω ιδιαίτερη σημασία».

Οι δυο τους μένουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια περνάνε πολύ καιρό στην εξοχική τους κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους.

Η κυρία Μακρή μάλιστα δηλώνει «παραδοσιακή σύζυγος», λέγοντας πως «ο Σταύρος προτιμά την ελληνική κουζίνα, κυρίως όμως του αρέσουν τα όσπρια και οι μελιτζάνες».

Όταν βρίσκουν ελεύθερο χρόνο, λατρεύουν τα ταξίδια στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Γερμανία), ενώ παρακολουθούν φανατικά κινηματογράφο, θέατρο και όπερα:

«Λατρεύω τα καλοκαίρια που εν μέσω θέρους πάμε σε χώρες του Βορρά για να παρακολουθήσουμε φεστιβάλ όπερας. Το περασμένο καλοκαίρι πήγαμε στο Σάλτσμπουργκ».