​Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λάρισα.

«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του;» αναρωτήθηκε, ο Α. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας ότι ο χρόνος της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τελειώνει.

«Διαστρεβλώνει το πρόγραμμά μας, και κρύβει το δικό του το οποίο αποκαλύπτουν τα e-mail προς την τρόικα. Kαλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία. Ο τίτλος του άρθρου του θα έπρεπε να είναι: ''Φοβάμαι ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία''. Ξέρει και από φόβο και βεβαίως από αποστασία», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά. Με κυβέρνηση του λαού, πολιτική για το λαό, εξουσία με το λαό», είπε.

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι βουλευτές δεν πρόκειται να κληθούν για να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου.

«Αυτό το ξέρουν όλοι, αλλά δεν το ομολογούν οι αυτουργοί του χάους. Θα ψηφίσουν για το εάν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος. Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας, την απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος. Ή θα πάει η χώρα σε εκλογές ��πελευθέρωσης και λύτρωσης. Αυτή είναι η ουσία», είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το κάλεσμα συμπαράταξης με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει φραγμός στο γκρέμισμα, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Απλώνουμε το χέρι σε κάθε Έλληνα, όποιο κόμμα κι αν ψήφιζε μέχρι χθες».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη μέρα των εκλογών και επανέλαβε ότι πυλώνες του είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα μέτρα που θα ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη της εργασίας.