​Μήνυμα, προς την Αθήνα, έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μία μέρα πριν από την επίσκεψή του στη χώρα μας και την ώρα που παραμένει ανοιχτή η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της και η Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να δείξει συνέχεια στη δέσμευσή της ως προς τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη - ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα μεταφέρω στις συναντήσεις μου με τις Αρχές της χώρας», δήλωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο κ. Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις τελευ��αίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει εντατικές συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ».

«Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ. Η προσέγγιση της Επιτροπής ήταν σταθερή, αλλά εποικοδομητική. Ανοιχτή αλλά αποφασιστική! Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα επανεξέταση το συντομότερο δυνατό, με μια αξιόπιστη, ισορροπημένη δέσμη μεταρρυθμίσεων και φορολογικών μέτρων για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και να εντείνουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας», είπε.