​Σενάρια τρόμου διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Γεωργιάδης, προειδοποίησε ότι σε ενδεχόμενο Gexit η Ελλάδα θα ζήσει στιγμές πείνας και φτώχειας, ανάλογα με εκείνες της Μικρασιατικής καταστροφής και τόνισε ότι σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ το μέλλον δεν είναι ευοίωνο.

«Εάν η Ελλάδα βρεθεί, λοιπόν, στο Grexit, αν η Ελλάδα βρεθεί στην ανάγκη, στην πίεση να βγει από το ευρώ, με τον τρόπο που περιγράφει η Goldman Sachs με το να κλείσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη στρόφιγγα, όπως έκανε στην Κύπρο, τότε υπάρχουν δύο επιλογές: Ή υπογράφεις μνημόνιο, όπως έκανε η Κύπρος και ξανανοίγουν οι τράπεζες ή τυπώνεις δικό σου χρήμα και χαιρετάς», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Αν αυτό το κάνει η Ελλάδα, μία χώρα που είναι αποκλεισμένη από τις αγορές, μία χώρα η οποία έχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, μία χώρα η οποία δεν έχει πραγματική εξαγωγή και παραγωγή, αλλά η οικονομία της στηρίζεται στην καλή της σχέση με το εξωτερικό, στον τουρισμό και στις εισαγωγές, η πείνα και η φτώχεια που θα δει αυτή η χώρα, δεν θα έχει προηγούμενο. Θα την έχουμε ζήσει μόνο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».