​Την εκτίμηση ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Β. Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Έτσι όπως έχει στηθεί το πολιτικό σκηνικό, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να εκλεγεί πρόεδρος. Θα μου πείτε, έχουμε ακόμα χρόνο, είμαι πάντα ανοιχτός για κάθε θετική ενέργεια και κάθε θετική πρωτοβουλία. Αφού δεν έχει γίνει μέχρι τώρα κάτι, προσχωρώ στην άποψη ότι μάλλον οι εκλογές θα ανακουφίσουν πάρα πολλούς», είπε.

Όσο για το ποιες είναι οι δικές του προθέσεις, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Για μένα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβούλιου Κορυφής την 18η Δεκεμβρίου, να δούμε ποιο είναι επιτέλους το αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους εταίρους, για να κλείσει ο μνημονιακός κύκλος, να γίνει η αξιολόγηση, να πάρουμε τη δόση, να μπορέσουμε να καταλάβουμε υπάρχουν ή δεν υπάρχο��ν μέτρα, έχει πέσει έξω η κυβέρνηση, έχει πέσει μέσα; Αυτά υποτίθεται ότι θα προπορεύονταν των προεδρικών εκλογών. Ο κ. Σαμαράς έκανε έναν ελιγμό, έφερε μπροστά την προεδρική εκλογή και άφησε πίσω τη συμφωνία. Για μένα η συμφωνία είναι κρίσιμο θέμα δεν μπορεί να μένει ούτε σε ένα θολό τοπίο ούτε σε ένα σκοτεινό τοπίο».