Σφοδρή επίθεση κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου εξαπέλυσαν εργαζόμενοι από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής του Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που την κατηγορούν για κομματοκρατία, ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία.

«Το “πρώτη φορά αριστερά” έδωσε γρήγορα τη θέση του, σε φαινόμενα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και νοοτροπίες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζει ο ΕΔΣΝΑ «έχουν περάσει μόλις τριάμισι μήνες και έχουμε ήδη δει: Τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΣΝΑ, μετά τη θητεία τους στα βουλευτικά γραφεία και την ΠΟΕ ΟΤΑ και έχοντας πλέον υπό μάλης την εξουσία, να επιστρέφουν μετά από χρόνια στην υπηρεσία, όχι ασφαλώς για να εργαστούν, αλλά για να συνδιοικήσουν μετά των συζύγων τους»!

Γίνεται ακόμα λόγος για «θεσμικές παρεκτροπές», αλλά και για «πογκρόμ» συνδικαλιστικών «διώξεων» σε βάρος του Σωματείου.

Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται ακόμα:

«Έχουν περάσει μόλις τριάμισι μήνες και έχουμε ήδη δει:

Τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΣΝΑ, μετά τη θητεία τους στα βουλευτικά γραφεία και την ΠΟΕ ΟΤΑ και έχοντας πλέον υπό μάλης την εξουσία, να επιστρέφουν μετά από χρόνια στην υπηρεσία, όχι ασφαλώς για να εργαστούν, αλλά γι�� να συνδιοικήσουν μετά των συζύγων τους … Τελικά υπηρετούν το δημόσιο ή το κομματικό συμφέρον;

Μέλη του Προεδρείου του Σωματείου μας και ορισμένοι άλλοι «αντιφρονούντες» να μετακινούνται με συνοπτικές διαδικασίες από το υπηρεσιακό τους αντικείμενο, στο οποίο είχαν χρόνια προσφοράς… Αυτό θα πει δημοκρατία...

Άλλο μέλος του Σωματείου μας να υφίσταται αναιτιολόγητη και τελείως προσχηματική πειθαρχική δίωξη που συνοδεύεται από πλήθος παρατυπιών.

Βροχή ανώνυμων καταγγελιών που αντιμετωπίζονται επιλεκτικά και με κριτήριο την προάσπιση των ημετέρων …».

Στο τέλος της ανακοίνωσης καλείται ο Υπουργός Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔΑ και οι Δήμαρχοι της Αττικής «να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο φορέας μας σε κομματικό παραμάγαζο».