Απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για «κινδυνολογία» κατά την ομιλία του σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, έδωσε με δήλωσή της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη:

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε:

«Δεν χρειάζεται να παρακαλά κανείς τις αγορές για να επιτεθούν στη χώρα.Αρκεί να πανηγυρίζει η «Ίσκρα», το διαδικτυακό όργανο της Αριστερής Πλατφόρμας τ��υ κ. Λαφαζάνη, για την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου: “Το ΧΑΑ σε κατάρρευση χωρίς όρια (-7,9%), οι αγορές προεξοφλούν μεγάλη νίκη της Αριστεράς”».

Στη συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέθεσε μία σειρά από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες χαρακτήρισε «αλλοπρόσαλλες».

Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι δηλώσεις:

«Δεν είναι οι αγορές που θα καθορίζουν το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια»: Αλ. Τσίπρας, 9 Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αμφισβητήσει τον ρόλο των αγορών, οι οποίες θα πάψουν να καθορίζουν την πορεία της χώρας μας»: Π. Λαφαζάνης, 28 Νοεμβρίου.

«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία. Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν; Έχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;»: Δ. Βίτσας, Σκάι, 11 Δεκεμβρίου.

«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία. Το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει»: Ν. Παππάς, Λα Στάμπα, 10 Δεκεμβρίου.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2010 και το οποίο αν είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης: Να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει “κουρεύουμε το χρέος 70%”»: Π. Κουρουμπλής, Βήμα Fm, 2 Δεκεμβρίου.

«Εμείς θα πάμε απευθείας στους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους, όχι στους υπαλλήλους τους»: Γ. Μηλιός, Σκάι, 3 Δεκεμβρίου.

«Αν αγνοήσουν τις επιλογές του ελληνικού λαού, θα πληγούν πρώτα αυτοί που αγνοούν αυτή τη θέληση και τις επιλογές μας»: Π. Λαφαζάνης, Real Fm, 10 Δεκεμβρίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει με όλους τους θεσμικούς. Ο Τσίπρας έχει δει τον Ντράγκι, την Κομισιόν, όλους τους θεσμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει από το στόμα η ιδέα αναστολής λειτουργίας του κράτους, των φόρων, των ρυθμίσεων ή οτιδήποτε άλλο»: Γ. Σταθάκης, Σκάι, 9 Δεκεμβρίου.

«Δεν μας τρομάζει η επίθεση των αγορών, αντίθετα ενισχύει την αποφασιστικότητά μας. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας μέχρι τέλους, χ��ρίς έκπτωση, χωρίς καμιά υποχώρηση και χωρίς να υποκύψουμε σε καμιά απειλή, σε κανέναν εκβιασμό, σε καμιά πίεση του εγχώριου και διεθνούς πολιτικού κατεστημένου»: Δ. Στρατούλης, Alpha Radio, 10 Δεκεμβρίου.

«Οι μνημονιακοί νόμοι θα ισχύουν μέχρι να αλλάξουν»: Αλ. Μητρόπουλος, Σταρ, 10 Δεκεμβρίου».

Η κ. Βούλτεψη κατέληξε στην ανακοίνωσή της:

«Τι συμπέρασμα βγάζουν από όλα αυτά βουλευτές και λαός;».