​Ο «κύβος ερρίφθη» στην ΔΗΜΑΡ. Μετά από πολλές ώρες συνεδρίασης, η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης έβαλε τέλος στα σενάρια περί διάλυσης και αναστολής λειτουργίας του κόμματος, διαβεβαιώνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ είναι και θα παραμείνει παρούσα στην πολιτική ζωή της χώρας με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΔΗΜΑΡ, η εκλογική τακτική του κόμματος, στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καθοριστεί με όρους αυτονομίας και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαχυθεί ούτε θα διαλυθεί». Ωστόσο είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για το περιεχόμενο των συνομιλιών με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.