«Η Ελλάδα επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα σήμερα» γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση o Economist με τον εύγλωττο τίτλο «αναταραχή στην Ελλάδα: σαν τις παλιές, καλές ημέρες», επισημαίνοντας ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 10% χθες, ενώ παράλληλα, στον απόηχο των ετών της κρίσης του ευρώ, τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, ανέβηκαν κατακόρυφα.

O Economist αναφέρει επίσης ότι αν και στην τρίτη ψηφοφορία ο πήχης είναι χαμηλότερος (στις 180 έδρες) κ��ι η ίδια η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είναι σημαντικό αξίωμα (σ.σ. εννοώντας προφανώς τις αρμοδιότητες) «οι συνέπειες από μία κυβερνητική ήττα στο ίδιο ζήτημα είναι προφανείς, καθώς θα προκαλέσει γενικές εκλογές, που πιθανόν να φέρουν στην εξουσία, το αριστερίστικο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

O Εconomist σημειώνει ότι «για την ακρίβεια τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρο», αλλά προσθέτει ότι το γεγονός ότι θα μπορούσε να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί τις συμφωνίες, εξηγεί τους σημερινούς φόβους.

Επισημαίνει ακόμη ότι οι αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και να προτείνει ως υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα.