«Από την αρχή έλεγα ότι δεν θα νομιμοποιήσω ποτέ την καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης με την ψήφο μου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ξεκαθάρισε ο Πάρις Μουτσινάς μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι τιμά τον κ. Δήμα και τη διαδρομή του ωστόσο «δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία πέραν του διακοσμητικού ρόλου που έχει (σ.σ.: εννοεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας)».

Ο κ. Μουτσινάς πρόσθεσε ότι πολλάκις οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές έχουν προωθήσει ένα σενάριο για εθνική συνεννόηση «χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο», το οποίο -όπως είπε- «παρανοήθηκε».

Παράλληλα, εκτόξευσε βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για έλλειψη βιώσιμου σχεδίου: «Αυτή τη στιγμή, ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος. Η χώρα δεν έχει σχέδιο και -επειδή προέρχεται από ένα κόμμα του 4% και έφτασε εδώ που έφτασε- προσπαθεί να κατανοήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δεν έχει ακόμη ένα βιώσιμο σχέδιο που μπορεί να με πείσει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες που έχουμε μπροστά μας».