«Ναι» σε άδεια με βραχιολάκι για τον Νίκο Ρωμανό είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στους κρατούμενους θα μπορεί να παραχωρείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση «εφόσον έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο» μέσα από τις φυλακές.

«Σε αυτή την περίπτωση», διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου, «δεν απορρίπτεται το α��τημα από το δικαστικό συμβούλιο παρά μόνο με ειδική αιτιολογία».

fwt1.jpgΣύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για λύση που είναι σύμφωνη με το δικονομικό σύστημα και που «αντιμετωπίζει ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον».

Έπικοινωνία Παπούλια με Τσίπρα και Σαμαρά

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε -με πρωτοβουλία του- τηλεφωνική επικοινωνία για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Πρέπει να βρούμε λύση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά την επίλυση του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς περιέγραψε στον κ. Παπούλια την τροπολογία του κ. Αθανασίου και υπογράμμισε πως δεν παρεμβαίν��ι στο έργο της Δικαιοσύνης.