​Αναποφάσιστος παραμένει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Β. Καπερνάρος, ως προς το αν θα ψηφίσει ή όχι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καπερνάρος, χαρακτήρισε «αδρανές υλικό» τον κ. Δήμα και είπε:

«Δεν νομίζω να κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιου το όνομα του κ. Δήμα, καλός άνθρωπος είναι, αλλά πολιτικά είναι ένα αδρανές υλικό. Δεν έχω να προσάψω κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν μου λέει τίποτα το όνομα Δήμας. Άρα περιμένω, διαλέγομαι με τους ανθρώπους τους δικούς μου και την ημέρα εκείνη θα καταλήξω να πω την άποψή μου», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι οι περισσότεροι τον συμβουλεύουν να μην ψηφίσει.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα έπρεπε να συνδέεται με τις εκλογές.

«Ενώ θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει μια συναινετικότητα και γι’ αυτό ο νομοθέτης έβαλε το όριο των 200 βουλευτών στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και όχι 180, κάποιοι - και στο παρελθόν - το μεταποίησαν αυτό σε μηχανισμό "εκβίασης" στα χέρια της αντιπολίτευσης για να μπορεί να πιέζει την κυβέρνηση για εκλογές. Αυτό γίνεται, πολλώ δε μάλλον τώρα από μία αντιπολίτευση η οποία δεν αντιπροτείνει Πρόεδρο. Βλέπουμε διάφορους τακτικισμούς και τερτίπια. Γι’ αυτό είμαι επιφυλακτικός και περιμένω», τόνισε και πρόσθεσε:

«Πιθανόν, η κυβέρνηση ρίχνει λευκή πετσέτα, αλλά μη νομίζετε ότι και η αντιπολίτευση, παρά τα όσα λέει, είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει αυτά. Και η αντιπολίτευση βλέπει ότι πιθανόν να είναι από αυτές τις παγίδες που βλέπουμε στην έρημο. Έχω την εντύπωση ότι τα είχαν βρει για τον ΠτΔ, έκανα αυτή τη σκέψη, να τα έχουν βρει και να έχουν καταλήξει από κοινού σε ένα πρόσωπο και με αντάλλαγμα η αντιπολίτευση να π��ρει μια ημερο-χρονολογία εκλογών μέσα στο 2015. Ίσως γίνει αυτό, ποιος ξέρει; Πρέπει να περιμένουμε».