Για την επιλογή του Σταύρου Δήμα και την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

«Νομίζω ότι είναι μία ενδιαφέρουσα και σημαντική πρόταση. Είναι μία ευγενής παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου. Είχε μία πολύ καλή πορεία και στην Ελλάδα και ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Επίτροπος Περιβάλλοντος», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στον Σταύρο Δήμα.

Σε ερώτηση για το αν μπορούν να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε: «Δεν είναι αδύνατο, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

«Χωρίς να έχω μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά ή με κάποιον από τους πολύ στενούς του συνεργάτες νομίζω ότι η επιλογή του χρόνου είναι πολύ σημαντική. Γίνεται μόλις ένα μήνα πριν από το περιθώριο που είχε η κυβέρνηση αλλά αυτός ο μήνας, δεδομένου ότι η τρόικα μας έχει δώσει ένα περιθώριο δύο μηνών, καθιστά την πολιτική απόφαση περαιτέρω σημαντική» πρόσθεσε o κ.Ρουσόπουλος.

Τέλος, ερωτηθείς αν επιστρέφει στο πολιτικό σκηνικό, ο κ.Ρουσόπουλος, ο οποίος υπήρξε μετ��ξύ άλλων και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, απάντησε: «Όχι ακόμα».