​Μόνο αν προσχωρήσει η ΔΗΜΑΡ στην επιλογή ενός Προέδρου, υπάρχει δυνατότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Αυτό τόνισε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας ότι μόνο αν είχε προταθεί ο Φώτης Κουβέλης θα υπήρχε πιθανότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Εάν η ΔΗΜΑΡ δεν προσχωρήσει στην επιλογή ενός Προέδρου, δεν υπάρχει δυνατότητα (εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας). Η μόνη λύση είναι οι εναπομείναντες της ΔΗΜΑΡ. Με αυτούς, είναι 170. Ε, απ�� 170 έως 180, κάνεις παιχνίδι. Αλλά από 155 μέχρι τους 180 είναι πολύ δύσκολο και οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν» τόνισε ο κ.Πάγκαλος στον Βήμα fm, χαρακτηρίζοντας «ανεπανόρθωτα ψεκασμένους» τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ένα ή δύο όπως είπε εξαιρέσεις.

«Γιατί είναι άλμα να προτείνει η κυβέρνηση τον κ. Κουβέλη; Είναι ένα πρόσωπο άχρωμο, άγευστο και άοσμο, όπως ήταν συνήθως επί χρόνια τώρα. Θα έλεγα ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως, δεν απαιτεί μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία. Τι να την κάνει; Ίσως και να τον ενοχλεί τον Πρόεδρο, αν είναι τέτοια φυσιογνωμία. Χρειάζεται μια φιγούρα που να ξέρει να σωπαίνει και να μιλάει όταν πρέπει, με τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα και ίσως να μην ξέρει τι λέει… Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να γίνει αυτό (εκλογή ΠτΔ) εάν δεν υπάρχουν οι 10 της ΔΗΜΑΡ. Και ο κ. Κουβέλης δεν έχει αρνηθεί ποτέ την υποψηφιότητα. Έχει πει ότι δεν του το έχει προτείνει κανείς» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ.Πάγκαλος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση, αλλά μόνο για… «μερικές εβδομάδες», εξαπολύοντας ταυτόχρονα πρωτοφανή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του.

«Το ΠΑΣΟΚ του 1981 δεν ήταν και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν Τσίπρας. Είστε άρρωστοι αν το βλέπετε αυτό! Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα ατύχημα για την πολιτική ζωή του τόπου, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Δυστυχώς… Δεν ξέρω, θα το δούμε αν το έφερε πιο κοντά το ατύχημα. Εγώ γουστάρω να μπούμε και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι θα έχουμε γλέντια τρελά και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά…Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα που στηρίζεται στην αμετροέπεια, στην περιφρόνηση του Συντάγματος και των βασικών κανόνων που διέπουν την Πολιτεία. Είναι ένα κόμμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία! Κάναμε τερατώδη λάθη, βέβαια. Το ένα ήταν ότι διορίζαμε εκατοντάδες άχρηστους στο Δημόσιο και όλοι αυτοί είναι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική του ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην πασοκτζήδες, ό,τι άχρηστο και σάπιο ή διεφθαρμένο υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ. Και όλοι αυτοί, λέει, θα έρθουν τώρα να σώσουν την Ελλάδα και να πουν ότι δεν θα κάνουν αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι άλλο. Μόνο που δεν μας το έχουν πει αυτό…» είπε χαρακτηριστικά.