​Την ικανοποίησή της για την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Βήμα Fm, ενώ δεν έκρυψε και την εκτί��ηση που τρέφει στο πρόσωπο του υποψήφιου προέδρου Σταύρου Δήμα.

«Έχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ευρωπαϊκό προφίλ, που μπορεί να σταθεί και να ταξιδέψει. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Σταύρο Δήμα. [...] Το πρόσωπο δεν είναι θέμα σήμερα. Θα μπορούσαν και οι 280 να ψηφίσουν ένα πρόσωπο. Αυτό είναι το θλιβερό της όλης ιστορίας και γι’ αυτό, όταν θα κάνουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία ελπίζω ότι θα κάνουμε σε αυτή τη Βουλή, πρώτα ο Θεός, θα πρέπει το θέμα να λυθεί: ο Πρόεδρος να εκλέγεται από το λαό», τόνισε η κα. Μπακογιάννη.

Όσο για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τις διαδικασίες, κάτι που και η ίδια είχε προτείνει είπε:

«Πολύ σωστά ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία. Πολύ ορθώς. Να τελειώνουμε με τις αμφιβολίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να σας πω και κάτι; Καθένας να πάρει και τις ευθύνες του».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή ήταν «εθνικά επιβεβλημένη».

«Τονίζω το "εθνικά" και όχι το "κομματικά". Η επίσπευση ήταν επιβεβλημένη εθνικά, για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και από εκεί και πέρα, με άλλη αυτοπεποίθηση, και προς τα μέσα και προς τα έξω, να μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση για να εισέλθουμε στη φάση της προληπτικής χρηματοδότησης και να κλείσουμε το κεφάλαιο του Μνημονίου», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ήταν πολιτικά στενάχωρο να βλέπεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζει στο δικό του κόσμο. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το αίσθημα ευθύνης των βουλευτών παρά την απίστευτη αυτή ατμόσφαιρα σαπίλας που μας περιτριγυρίζει, όπου όποιος ψηφίζει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πουλημένος και όποιος ψηφίζει κατά είναι πατριώτης – έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα τελείως».