​Τελικά δεν θα κάνει σήμερα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ούτε και θα ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμός για να προχωρήσει σήμερα σε διάγγελμα ο πρωθυπουργός. Θα δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες μέρες», είπε η κα Βούλτεψη, η οποία δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το ποιος θα είναι τελικά ο κοινός υποψήφιος που θα κατεβάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είμαι σε θέση να σας δώσω οποιαδήποτε πληροφορία», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το όνομα του υποψηφίου θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες μέρες.

Η κα. Βούλτεψη επανέλαβε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έγινε για να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από το Eurogroup, όπως υποστηρίζει μερίδα του Τύπου, προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα μιλώντας λίγο αργότερα στην πρωινή εκπομπή του Mega επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «εμείς προχωράμε για την έξοδο από το Μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ημερίδες. Μιλάμε για την απόλυτη ανευθυνότητα. Τώρα τελειώνουν οι ημερίδες και πρέπει να δείξει στον ελληνικό λαό τι πραγματικά πιστεύει».