​Για την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στην «Ανατροπή» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξηγώντας πως η εξέλιξη αυτή ήρθε για «να σταθεροποιήσουμε τη χώρα».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δεν θα ανακοινωθεί την Τρίτη το όνομα του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος θα είναι.

«Ελπίζω ότι θα είναι πολιτικό πρόσωπο» ανέφερε.

Επίσης είπε ότι οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στις 17, 23 και 29 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Δεν θέλουμε να πάει η χώρα σε εκλογές χωρίς να επιτευχθεί η συμφωνία» είπε ο κ.Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το τι ορίζει το Σύνταγμα εάν και στην τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες και προκηρύσσ��νται βουλευτικές εκλογές. (1η ή 8η Φεβρουαρίου). Όπως είπε σε αυτό το ενδεχόμενο, μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα μπορεί να διαπραγματευθεί αξιόπιστα και γι΄αυτό το λόγο, όπως τόνισε, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΒΙΝΤΕΟ MEGA