“Στον Ενικό” και στο STAR έκαναν το πρώτο σχόλιο τους, για την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή, οι κκ Μάκης Βορίδης και Γιώργος Σταθάκης.

«Το νόημα της επίσπευσης είναι να πάμε σε ένα σταθερότερο πολιτικό τοπίο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πως αυτό επιθυμεί και το Eurogroup, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμμα��ος από την τρόικα, αλλά και η διαπραγμάτευση για την προληπτική πιστωτική γραμμή (ECCL) και τους όρους της εποπτείας της.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, έκανε λόγο για «πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης», εκφράζοντας την πεποίθηση πως «είναι σχεδόν σίγουρο ότι πάμε σε εκλογές».

«Δεν μπορούσαν να περάσουν νέα μέτρα από την Βουλή, ούτε μπορούσαν να αναβάλλουν την διαδικασία. Οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν το αδιέξοδο της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

«Το μνημόνιο πρέπει να το εγκαταλείψουμε. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε εμείς τέτοια μέτρα. Θα αλλάξουμε πορεία» τόνισε ο κ.Σταθάκης.

ΒΙΝΤΕΟ STAR