​Την ανάγκη «να βρεθούν οι 180 βουλευτές, ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα, να πάμε στη συνταγματική αναθεώρηση και στη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους» εξέφρασ�� σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξή της στη ΝΕΡΙΤ.

Σε ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε δεξιό Πρόεδρο και συγκεκριμένα τον κ.Καραμανλή, η υφυπουργός απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ψηφίσει έναν Πρόεδρο προερχόμενο είτε από τη Δεξιά, είτε, ακόμη καλύτερα, από την Αριστερά», υπενθυμίζοντας πως το κόμμα της στο παρελθόν ψήφισε «τον Κωστή Στεφανόπουλο, έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που προερχόταν από τη Δεξιά παράταξη».

«Το κυρίαρχο κριτήριο είναι ένα: να μπορεί να ενώσει τους Έλληνες» τόνισε η κ.Χριστοφιλοπούλου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν παρατηρούνται σημαντικές πολιτικές αποκλίσεις στα μεγάλ�� ζητήματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους

Τέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση Ρωμανού, η κ.Χριστοφιλοπούλου είπε ότι «θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για οποιονδήποτε υπόδικο ή κατάδικο κρατούμενο δεν παίρνει εκπαιδευτική άδεια από τους δικαστές».

«Είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προτού προκύψει η περίπτωση Ρωμανού. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν είναι προσωπικές. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση γενικότερα και τα σχολεία που λειτουργούν μέσα στις φυλακές, καθώς είναι μέτρα επανένταξης» πρόσθεσε.