Με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού συναντήθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η προωθούμενη επένδυση στο Ελληνικό είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γενικό σχέδιο ανάπτυξης στην Αττική το οποίο θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, όπως ανέφερε, «στον βωμό της κερδοφορίας».

Σχετικά με το Ελληνικό, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της ανάγκης δημιουργίας ενός πολυθεματικού πάρκου, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία του, με αποκλεισμό κάθε ανταποδοτικής λειτουργίας, ενώ διαβεβαίωσε την Επιτροπή Αγώνα ότι το κόμμα του στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που κινούνται σ΄ αυτήν την κατεύθυνση.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ακόμα ότι «η ικανοποίηση των συνδυασμένων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων της Αττικής, τελικά, δεν μπορεί να γίνει παρά σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, τον δρόμο της εργατικής λαϊκής εξουσίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, μαζί με εργατικό έλεγχο».