«Δεν θα τον ξεπεράσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση. Νομίζω ότι όλα κατατείνουν σε εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Βήμα FM.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση, όπου θα έχουμε είτε παράταση του μνημονίου για ένα έτος, είτε θα έχει το όνομα της πιστωτικής γραμμής, με επιτήρηση δηλαδή ένα άλλο είδος μνημονιακού καθεστώτος».

Ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών, έκανε λόγο για «ξεφούσκωμα της προσπάθειας από τους ανεξάρτητους βουλευτές για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όσα είπε ο πρωθυπουργός χθες, όπως η αναφορά που έκανε με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού, ηχούν λίγο ανατριχιαστικά στα αυτιά μου». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι Πόντιος Πιλάτος και πρόσθεσε: «Θα περίμενα, λοιπόν, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πατέρα του, να υπάρξουν ώριμες σκέψεις. Δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω να το ξανασκεφτεί τώρα που μιλάμε. Δεν μπορεί η απάντηση της Πολιτείας να είναι η μη ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος και να είναι η απάντηση αυτή ένα σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο μήνυμα απέναντι σε έναν 20χρονο, πέραν του τι πιστεύει ο ίδιος που δεν πρέπει να το συσχετίζουμε».