​Με 155 «ναι», μία ψήφο παραπάνω από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός, ενώ 134 είπαν «όχι» και ένας «παρών». Στις ομιλίες τους, οι πολιτικοί αρχηγοί επικεντρώθηκαν κυρίως στο ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 290 βουλευτές (απουσίασαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζή Οσμάν, η ανεξάρτητη Χρυσούλα Γιαταγάνα και οι οκτώ προφυλακισμένοι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή).

Τον Προϋπολογισμό ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ενώ «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

«Μετά από πολλές δεκαετίες, η χώρα απέκτησε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι ιστορική στιγμή. Εύχομαι να συνεχιστεί, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πια ένα βήμα από το τέλος. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός για να πάμε συντεταγμένα στην λαϊκή ετυμηγορία, τόσο το καλύτερο για τον τόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Σαμαράς:Βγαίνουμε από το μνημόνιο- Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στη χώρα κ.Τσίπρα!

- Τσίπρας: «Όχι στον προϋπολογισμό σήμερα ισοδυναμεί με όχι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο!»

- Βενιζέλος: «Νέο πρόγραμμα δεν θα υπάρχει γιατί δεν θα υπάρξει νέο δάνειο»

- Παπαρήγα - Κουβέλης: Τι είπαν κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

- Καμμένος: «Ο προϋπολογισμός που δεν οδηγεί πουθενά,θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία»