​Σε υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2015 στη Βουλή, με την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να κορυφώνεται λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Euroworking Group την Δευτέρα, όπου ο Γκίκας Χαρδούβελης θα ζητήσει μια τεχνική παράταση ολίγων εβδομάδων του υπάρχοντος προγράμματος.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσουν κατηγορίες περί «καταστροφικής πολιτικής» ενώ κλιμακώνεται και η συζήτηση με αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης δήλωσε:

«Κλειδί για την ανάπτυξη είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες για να γίνουν απαιτείται πολιτική σταθερότητα».

Επίσης, υπογράμμισε, ότι κλειδί για την βιώσιμη ανάπτυξη είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού πρόγραμματος και μετά το τέλος του μνημονίου.

«Έχουμε αποδείξει μία εντυπωσιακή δημοσιονομική πορεία τα τελευταία 5 χρόνια»

Κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ιδεολογικές διαφορές.

«Πρέπει να δράσουμε συλλογικά με ωριμότητα και όχι ψεύτικη αντιπαράθεση» είπε και διαβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοσθεί ομαλά και θα συνεχιστεί η ελάφρυνση, έστω και λελογισμένα, των ελαφρύνσεων για τις αδύναμες ομάδες.

«Η χώρα έχει εξελιχθεί από παράδειγμα αποφυγής σε μοναδικό παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης», τόνισε και αναγνώρισε το υψηλό κόστος που πλήρωσε η κοινωνία.

«Μπορούμε με την πολιτική μας να φέρουμε ανάπτυξη, αρκεί να μην δειλιάσουμε και να μην υποταχτούμε στην μιζέρια του χθες. Δεν επιτρέπεται επανάπαυση» είπε ο κ. Χαρδούβελης και εξέφρασε την επιθυμία να μπορεί να διαπραγματευθεί έχοντας εξασφαλίσει την αναγκαία κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Ακόμα, όπως σας γράψαμε νωρίτερα, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ τονίζουν την ανάγκη αλλαγής πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή