Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κόμμα της, ξεκαθάρισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα της ούτε φοβάται ούτε απεύχεται τις εκλογές και πρόσθεσε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική και τίποτα παραπάνω.

«Αν υπήρχε άνεμος αριστερής αλλαγής στην Ελλάδα ο λαός λογικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ. Υπάρχει όμως νηνεμία αν και ο λαός βράζει. Οι εκλογές που θα έρθουν θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική. Τίποτα παραπάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Ακούγονται διάφορα για το ζήτημα των εκλογών. Είτε γίνουν τον Μάρτιο του 2015 είτε το 2016 δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους δικούς μας λόγους. Δεν τις φοβόμαστε, ούτε τις απευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση εκλογές δεν σημαίνει λαϊκή κυριαρχία. Λαϊκή εντολή είναι, την σεβόμαστε, δεν είναι όμως λαϊκή κυριαρχία» είπε η κ. Παπαρήγα.

Φώτης Κουβέλης: «Δεν είναι οι εκλογές το κακό»

Λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι: «Δεν συναινούμε στη συνέχιση των ίδιων συντηρητικών πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδωσε έμφαση σε μία εθνική συμφωνία για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, χαρακτηρίζοντας την αδήριτη ανάγκη.

«Οι εκλογές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία ο λαός επιλέ��ει το περιεχόμενο της πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί. Δεν είναι οι εκλογές το κακό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε την εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, όπως είναι το χρέος και οι εθνικές μας υποθέσεις, αδήριτη ανάγκη και επιβεβλημένη πολιτική συμπεριφορά των πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση».