​Υπέρ της συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου τάχθηκε για μια ακόμα φορά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ευθύνη απ' όλους και εθνικό μέτωπο για την προστασία της ομαλότητας ενόψει της επώδυνης μετάβασης στη μεταμνημονιακή εποχή», ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι «ακόμα κι αν η αντιπολίτευση απορρίψει τη συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, αυτή η Βουλή έχει την πλειοψηφία των βουλευ��ών εκείνων, που αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους προς τις νέες γενιές».

Η κα Μπακογιάννη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια σειρά διεθνών και διμερών κρίσεων, ενώ άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι ο πολιτικός διάλογος γίνεται σε συνθήκες εργαστηρίου.

«Η πολιτική αντιπαράθεση για το χρέος, ξεκινά σαν να αποφασίζουμε μόνοι μας για τη διευθέτησή του. Η ομφαλοσκόπηση και η εσωστρέφεια αρχίζει και μας κοστίζει σημαντικά. Η μετάβαση στην εποχή της εξωστρέφειας θα γίνει με επώδυνο τρόπο - και για να προστατέψουμε την ομαλότητα, χρειάζεται ευθύνη απ' όλους. Χρειάζεται να συμπτύξουμε ένα εθνικό μέτωπο, που δεν σημαίνει ταύτιση, αλλά συμφωνία στα βασικά και στα αυτονόητα. Όλο�� ξέρουμε πως η χώρα κινδύνευσε να βρεθεί εκτός ευρώ μετά το 2010, κινδύνευσε από την οξύτητα, την πόλωση, τον λαϊκισμό, τις πελατειακές και συντεχνιακές λογικές, τον πολιτικαντισμό, την πλήρη ασυνεννοησία», τόνισε και κατέληξε:

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, ούτε με μισές αλήθειες, ούτε με τα εξωπραγματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να συμφωνήσουμε στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, στους εθνικούς μας στόχους, σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα, στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών».