Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση το γεγονός ότι από το Euroworking Group διαπιστώθηκε σύγκλιση και πρόοδος μεταξύ Ελλάδας και τρόικας.

Όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο χρόνος μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου είναι ικανός να δώσει μια συμφωνία με την τρόικα και έτσι παραμένει ζωντανό το σενάριο να είναι άτυπη η παράταση για λίγες εβδομάδες μέσα στο 2015.

Η κυβέρνηση διατηρεί το στόχο του τερματισμού του προγράμματος, τον οποίο έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες,

Όσον αφορά τα σενάρια για παράταση του Μνημονίου, από την κυβέρνηση διευκρινίζουν ότι το Eurogroup μας δίνει τη δυνατότητα για συμφωνία με την τρόικα έως τις 14 Δεκεμβρίου, κάτι που θα οδηγήσει στη συνέχεια σε μικρή παράταση ολίγων εβδομάδων.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις επόμενες 10 ημέρες, το ένα έκτακτο Eurogroup στις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να προχωρήσει μονομερώς σε μια εξάμηνη παράταση, ώστε σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα από 1/1/2015 να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν στο ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμμαχία μέσα σε ένα έκτακτο Εurogroup. Ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η στάση του Σόιμπλε, και συγκεκριμένα το αν θα παραμείνει στη γραμμή του ΔΝΤ καθώς αυτός ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε πρώτος την πιστωτική γραμμή, με την οποία έχει διαφωνήσει το Ταμείο.