​Εκλογές ζήτησε για μια ακόμα φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

«Να προκηρύξει το συντομότερο εκλογές και συντεταγμένα να αφήσει τον λαό να αξιολογήσει τα πράγματα», είπε ο κ. Σκουρλέτης, και παρότρεινε τον πρωθυπουργό να μην ξαναμιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο.

«Ο προϋπολογισμός αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα. Τι θα κάνει; Θα περάσει μέτρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την τρόικα θα πρέπει να κάνουν τον πρωθυπουργό να σκεφτεί πριν ξαναμιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο. Να ξεγελάσει δηλαδή το λαό. Ποτέ ο ίδιος δεν αμφισβήτησε αυτή την πολιτική και πηγαίνουμε για παράταση του Μνημονίου. Όλα αυτά τον υποχρεώνουν να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του», τόνισε.

Όσον αφορά στην στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί κυβέρνηση ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει για πρώτη φορά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης και θα ακυρώσει τους μνημονιακούς νόμους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και την απόρριψη του αιτήματός του να λάβει εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή του.

«Η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να στήσει ένα σκηνικό έντασης με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού; Δεν ξέρουμε ποια σκοπιμότητα μπορεί να καλλιεργεί. Φοβάμαι περισσότερο ότι οι χειρισμοί στο θέμα Ρωμανού αντικειμενικά διαμορφώνουν μια εκρηκτική κατάσταση», τόνισε.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε επίσης ότι δεν είναι ακόμα σίγουρο αν ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα βρει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

Για τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μας ενδιαφέρει η επίσημη πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε, δεν συζητάμε για να επισφραγίσουμε ��κλογική συνεργασία».

Τέλος απάντησε και στην κριτική του ΚΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτές τις δηλώσεις που επαναλαμβάνουν ο κ. Κουτσούμπας και τα στελέχη του ΚΚΕ, δείχνουν ότι το κόμμα δεν έχει καταλάβει τι συντελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα».