​Τον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη συνάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας. Οι δύο άντρες περιέγραψαν μάλιστα με όρους και λέξεις μετεωρολογίας τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, μιλώντας μπροστά στις κάμερες.

«Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα που πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε και που αγωνιστήκαμε να μπούμε» είπε ο κ.Μεϊμαράκης στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «η τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της τα δύο προηγούμενα χρόνια και ζητούσε μέτρα τα οποία εάν είχαμε πάρει δεν θα είχαμε μπει στην ανάπτυξη».

«Με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις που κάνουν, διότι είναι εκτιμήσεις που δεν βοηθούν να βγουν από την κρίση. Έχουμε ορίσει τις κόκκινες γραμμές.Μας ενδιαφέρει τώρα που τελειώνει το μνημόνιο πως θα περάσουμε στην επόμενη μέρα και όχι ποιος θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα» πρόσθεσε.

Ο κ.Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι «άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού σε μια περίοδο με... αρκετή ομίχλη. Ζήτησε να είμαστε υπεύθυνοι, να μην παρασυρθούμε σε ακραίες φωνές που θα μας οδηγήσουν σε μια επικίνδυνη εσωστρέφεια» .

«Πρέπει να προχωρήσουμε συναινετικά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ.Παπούλιας συμφώνησε ότι είναι μια «περίοδος με ομίχλη και με πολλά θέματα ανοιχτά» και ευχήθηκε σύντομα «να ξεδιαλύνει ο καιρός» .