Τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν το κρίνουν θετικό για την χώρα, υποστήριξε ο προσφάτως παραιτηθείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κ. Π. Μελάς, ο οποίος κατέθεσε σήμερα, όπως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Ξουλίδου, που τους ενέπλεξαν ουσιαστικά σε «απόπειρα χρηματισμού» της προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως επίσης υποστήριξε ο ίδιος, ένας από τους συναδέλφους του στους ΑΝΕΛ τον παρακάλεσε να πείσει τον Π. Καμμένο να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην εκλογική του περιφέρεια!

Όπως διευκρίνισε κανείς από αυτούς δεν είναι η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, με την οποία δεν έχει συζητήσει, ενώ υποστήριξε ότι όταν ζήτησε ο Π. Καμμένος να υπογράψουν χαρτί ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαφώνησε εκτός από τον ίδιο και ο Γ. Δημαράς.

Ο κ. Μελάς χαρακτήρισε «αισχρότητες» όσα αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του και ζήτησε να γίνει έλεγχος σε όλους, όπως και να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα από τη Βουλή σε βάρος Καμμένου και Ξουλίδου.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης ανέφερε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι κατέθεσε τους ακολούθους του στο twitter , χαρακτήρισε την υπόθεση προσπάθεια εκφοβισμού των ανεξάρτητων βουλευτών και πρόσθεσε ότι ζήτησε επίσης παρέμβαση της επιτροπής δεοντολογίας για λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον Καμμένου και Ξουλίδου.

Όσον αφορά τον καταγγελλόμενο από την κ. Ξουλίδου σαν «διαμεσολαβητή» στον χρηματισμό, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Ήρθε στο πολιτικό μου γραφείο το 2012, για να ζητήσει ένα ρουσφέτι, έψαχνε δουλειά για το γιο του. ‘Ήρθε και σε μια εκδήλωση το 2013, στην κοπή πίτας μου με άλλα 1.200 άτομα. Δεν ξέρω αν ήρθε στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2014. Όλο αυτό είναι το πιο γελοίο θέμα που έχω δει».