​Για τις απαιτήσεις που εγείρει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, τονίζοντας ότι «το κρίσιμο θέμα είναι αυτό που θέλει ο λαός».

Ο κ. Μηλιός εκτίμησε ότι τελικά, παρά το θρίλερ που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση θα κλείσει τη συμφωνία με την τρόικα, τόνισε όμως ότι «ο χρόνος της έχει τελειώσει, καθώς έχει μπροστά της την προεδρική εκλογή».

Όσον αφορά στο μόνιμο ερώτημα για το πώς θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά κενά που πιθανόν να προκύψουν, ο υ��εύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, απάντησε ότι κάποια ποσά μπορούν να βρεθούν από τον έλεγχο εμβασμάτων στο εξωτερικό και με εξωδικαστικό διακανονισμό με τους οφειλέτες του Δημοσίου. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό που έχει σημασία στην παρούσα στιγμή είναι η ρύθμιση του χρέους.

Ο κ. Μηλιός επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνομιλήσει για το χρέος με τα κλιμάκια της τρόικας, αλλά κατευθείαν με τους ίδιους τους δανειστές και παραδέχθηκε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να υποσχεθεί εύκολες και ριζικές αλλαγές σε όλα τα μέτωπα.