Επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει από αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος θα συμμετάσχει στην 8η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Αιγύπτου.

Τον κ. Κούρκουλα θα συνοδεύουν εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και εκπρόσωποι του Enterprise Greece, του ΕΒΕΑ, των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Λιμένος Αλεξανδρούπολης, της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν και στελέχη του επιχειρηματικού τομέα, που θα συμμετάσχουν σε Επιχειρηματικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Σύνδεσμο Αιγυπτίων Επιχειρηματιών και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Ο κ. Κούρκουλας θα εγκαινιάσει επίσης τις εργασίες του Επιχειρηματικού Συνεδρίου “Egypt-Greece Business Forum” και θα υπογράψει διμερές Πρωτόκολλο Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας, καθώς και διμερείς ελληνο-αιγυπτιακές συμφωνίες

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί κατά την επίσκεψή του με την υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Naglaa El Ahwani και με τον υπουργό Μεταφορών Hany Sayed Mohamed Dahy.