​Έτοιμος να κυβερνήσει δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, επαναλαμβάνοντας ότι μόνο με κούρεμα του χρέους μπορεί η Ελλάδα να βγει και πάλι στις αγορές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δουλέψει σκληρά με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του. Εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με τη διαδικασία της βίαιης ωρίμανσης. Τώρα είναι η ώρα να ωριμάσετε κι εσείς στην ιδέα ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε. Θα ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και προοπτικής», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσίασε τους βασικ��ύς πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής και αντιμέτωπη με το εξής δίλημμα:

«Ή ο τόπος θα συνεχίσει την ίδια αυτοτροφοδοτούμενη πολιτική της καταστροφής ή θα αναζητήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τον εναλλακτικό δρόμο της αλλαγής και της διεκδίκησης. Ή η Ελλάδα θα συνεχίσει στο αδιέξοδο της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης ή θα ανοίξουμε τον δρόμο της πραγματικής, συνολικής και εθνικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης», είπε.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ενισχύει την πολιτική αστάθεια στην χώρα και αποθαρρύνει τις αγορές, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Και οι αγορές δεν τιμολογούν τον κίνδυνο από την αλλαγή πολιτικής. Δηλαδή, δεν τιμολογούν την ανάπτυξη ως κίνδυνο. Τιμολογούν, όμως, ως κίνδυνο το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, την αστάθεια της σημερινής κυβέρνησης, διότι δεν μπορεί να βρει 180 βουλευτές που θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόνο με αλλαγή πολιτικής θα επιστρέψει στις αγορές η Ελλάδα, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει τερματισμό της λιτότητας, στροφή στην ανάπτυξη, κούρεμα του χρέους και σημαντική ελάφρυνση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθημα ευθύνης, απευθύνει πρόσκληση στη δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα για την επόμενη μέρα. Για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη. Το σχέδιο αυτό συναρθρώνεται με το Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που εμείς ονομάζουμε το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”».