Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας με αιχμές προς ενώ πριν υποσχόταν ότι θα διώξει την τρόικα, τώρα την παρακαλάει να γυρίσει πίσω.

«Αυτή η κυβέρνηση που μέχρι πρότινος υποσχόταν ότι το Δεκέμβριο βγαίνουμε από το Μνημόνιο και η Τρόικα φεύγει, τώρα την παρακαλάει να γυρίσει πίσω. Αυτή η κυβέρνηση που δεσμευόταν σε όλους τους τόνους ότι βγαίνουμε στις αγορές και δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, έχει ήδη ετοιμάσει νέα μέτρα. Αυτή η κυβέρνηση που έλεγε πως δεν θα επιβληθούν επιπλέον φόροι και δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, παίρνει ήδη μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επομένως, έχουμε μια κυβέρνηση που απέτυχε, γλύφοντας εκεί που έφτυνε» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Παραπολιτικά 90.1.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «ο μόνος τρόπος σε μια δημοκρατία για να αλλάξεις μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα λέει ψέματα και έχει ξεφτιλιστεί, είναι οι εκλογές» και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για λαϊκισμό με αφορμή όσα είχε παρουσιάσει προεκλογικά στο Ζάππειο.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι οι δανειστές προσπαθούν να δέσουν τα χέρια και της επόμενης κυβέρνησης, που κατά τον ίδιον θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: «Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν υποστηρίζουμε ότι θα τα πετύχουμε όλα σε μια στιγμή. Απλώς ισχυριζόμαστε ότι, όσ�� παραμένουμε στη σημερινή πολιτική, τα πράγματα χειροτερεύουν και ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Τόσο απλό. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς να κερδίσει, αλλά ν’ αφήσει ένα αποτύπωμα. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να κερδίσει απλώς τις προσεχείς εκλογές. Είναι να κυβερνήσει αποτελεσματικά, με συνέπεια λόγων και έργων και ν’ αφήσει ένα αποτύπωμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη γιατί θα είναι μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα εκφράζει την κοινωνία που φωνάζει “δεν πάει άλλο”».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πρόγραμμα της τρόικας και το Μνημόνιο έχουν αποτύχ��ι παταγωδώς και πως ως χώρα χρειαζόμαστε «ένα ελληνικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο».