​Ότι οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα βρίσκονται στο «σωστό δρόμο» δήλωσε την Παρασκευή προς τους δημοσιογράφους ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η Κομισιόν επιδιώκει τον συντονισμό του βηματισμού των δύο πλευρών, που θα επιτρέψει και την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Ο κ. Μοσκοβισί, εκτίμησε ότι υπάρχει πλέον μεγαλύτερη σύγκλιση και υπογράμμισε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ελληνικού προγράμματος.

Μάλιστα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μιας συμφωνίας μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Eurogroup.

«Η Επιτροπή επιθυμεί να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα και στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα που θα της επιτρέψουν να ολοκληρώσει σύντομα το πρόγραμμα προσαρμογής», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι θα επισκεφτεί και ο ίδιος την Αθήνα, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.