«Μήπως το προβληματικό παιδί της Ευρώπης είναι στο δρόμο της ανάκαμψης» αναρωτιέται η Deutsche Welle σε σημερινό της άρθρο, στο οποίο συμπεραίνει ότι ο όρος ανάκαμψη είναι μάλλον παραπλανητικός.

«Μια μικρή ανάκαμψη της οικονομίας είναι μια μικρή παρηγοριά, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω ύφεσης, η ελληνική οικονομία έχει χάσει το 1/5 του εθνικού προϊόντος και η ανεργία αγγίζει το 28%» τονίζει το γερμανικό μέσο, το οποίο σημειώνει ότι «μπορεί ο ασθενής να μη βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο αλλά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη».

Σύμφωνα με τη DW, οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για την προεδρική εκλογή αναδεικνύουν το θέμα των πρόωρων εκλογών και την πιθανή έλευση του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία: «Αυτό που χρειάζεται η συντηρητική κυβέρνηση είναι απεγνωσμένα μια επιτυχία για να σταθεροποιήσει τον πυρήνα των ψηφοφόρων της. Ωστόσο η πραγματική ζωή δεν βοηθάει. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι επισφαλής, η αναδιάρθρωση των κρατικών μηχανισμών προχωράει με αργούς ρυθμούς, ενώ τα μέτρα λιτότητας οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην απελπισία, ειδικά τις νέες γενιές, που βλέπουν τις ευκαιρίες τους να πεθαίνουν. Ήδη οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για κοινωνική κρίση που μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια, το ��ερμανικό μέσο στηλιτεύει την απουσία πολιτικής κουλτούρας συνεργασιών στην Ελλάδα, τονίζοντας πως οι πολιτικές δυνάμεις αδυνατούν να συνεννοηθούν ακόμη και για τα βασικά.

«Κάτω από τις ασυνήθιστες στιγμές που ζει η Ελλάδα, λόγω του προγράμματος της τρόικα, τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να επιτύχουν ούτε καν μια συνεννόηση στα βασικά. Ακόμα και τώρα προετοιμάζονται για νέες εκλογές, αντί να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην πολιτική και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασύρει ακόμη και το θέμα του κατοχικού δανείου για να καλυφθούν οι τρύπες του Προϋπολογισμού» αναφέρει η DW, αναφέροντας στη συνέχεια πως «μπορεί όλο αυτό να ακούγεται σαν φάρσα αλλά δείχνει την κουλτούρα των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα».

«Για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει την Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να θέσει υπό έλεγχο τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους» καταλήγει το άρθρο.