Νέο λάδι στη φωτιά στον εμφύλιο που βρίσκεται προ των πυλών ρίχνουν επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους με την οποία στηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Δημοκρατική Παράταξη, καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Η επιστολή υπογράφεται από τους κ. Δριβελέγκα, Κρεμαστινό, Κουτσούκο, Γκόκα, Κασση, Σαλτούρο και Δήμα, οι οποίοι επικαλούνται τη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «στο ΠΑΣΟΚ έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».

«Στη φάση αυτή και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ��αι να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη» τονίζουν χαρακτηριστικά οι επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η επιστολή:

«ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επώδυνης, αλλά αναγκαίας για τη χώρα πορείας, όπως τη δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Την υπηρετήσαμε με συνέπεια, παρά τις επιμέρους προσωπικές μας απόψεις και πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της θα δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας, αλλά και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με όλους, όσοι στρατευθούν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουμε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόσμου της κεντροαριστεράς και μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην κάθε άποψη, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό ένα προοδευτικό σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Άλλωστε, ας θυμηθούμε ό,τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».

Επομένως, στη φάση αυτή και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη.

Ιωάννης Δριβελέγκας

Δημήτρης Κρεμαστινός

Ιωάννης Κουτσούκος

Χρήστος Γκόκας

Μιχάλης Κασσής

Δημήτρης Σαλτούρος

Πύρρος Δήμας».