Εκλογές ζήτησε για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από την απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας, το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι σήμερα βρισκόμαστε «σε πολύ χειρότερη θέση από αυτήν που ήμαστε το 2012» και πρόσθεσε πως «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτούμενων της λιτότητας της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες: «Αυτό μπορεί να γίνει κυρίως μέσα από την αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή ��τη λαϊκή ετυμηγορία που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και νομίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα».