Με το πιο γλαφυρό τρόπο περιέγραψε σε πηγαδάκι με βουλευτές την αδιάλλακτη στάση της τρόικας ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η τρόικα δεν κάνει βήμα πίσω και ζητά την υλοποίηση του 100% των δεσμεύσεων, αδιαφορώντας αν οδηγηθεί ή όχι η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Δεν κάνουν βήμα πίσω. Το πι�� σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο. Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεων, όμως αυτοί θέλουν και το 1%» φέρεται να είπε ο κ. Χαρδούβελης σε βουλευτές της κυβέρνησης,

Μόλις το «πηγαδάκι» είδε το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εμμέσως επιβεβαιώνει όσα φέρεται να είπε ο ΥΠΟΙΚ σε βουλευτές, τονίζοντας ότι ναι μεν δεν αναφέρθηκε σε πρόωρες εκλογές αλλά ότι επεσήμανε πως το ΔΝΤ είναι αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.