​Την ώρα που οι κύριοι Σταθάκης και Μηλιός παραμένουν στο Λονδίνο, στην Ελλάδα η διαρροή ενός e-mail, το οποίο φέρεται να έγραψε ένας ξένος επενδυτής του μεγάλου επενδυτικού οίκου Capital, ονόματι Τζόερκ Σπόνερ (Joerg Sponer) και αφορά στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στην βρετανική πρωτεύουσα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο κ.Σταθάκης και ο κ.Μηλιός σε ενημέρωση που έκαναν σήμερα δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο email να είναι ψεύτικο. Το ίδιο υποστήριξε λίγο νωρίτερα αποκλειστικά στο star.gr και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Κουμουνδούρου, το email φαίνεται να είναι κατασκευασμένο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Σταθάκης δεν θυμάται και δεν έχει δει στα χαρτιά του να υπήρχε κάποιος ονόματι Τζόερκ Σπόνερ (Joerg Sponer) στην παρουσίασή του χθες.

Από το γραφείο τύπου της Capital Group μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν αν παραβρέθηκε κάποιος δικός τους στη συνάντηση και το ερευνούν.
Πως αντέδρασαν οι επενδυτές στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν στο Λονδίνο το ίδιο πρόγραμμα που παρουσίασαν και στην Διεθνή Έκθεση ��εσσαλονίκης.

Οι επενδυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν δεκτικοί στα όσα τους είπαν, ενώ είχαν κάποιες διαφωνίες σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια, την κατάργηση των μνημονιακών νόμων,την κατάργηση κάποιων ιδιωτικοποιήσεων και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι στην Ελλάδα θα έχουμε πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει εκλογές. Οι ίδιοι διαβεβαίωσαν πως δεν θα αλλάξουν το πρόγραμμά τους, ενώ είπαν πως θέλουν να προωθήσουν πολιτικές κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης που θα βοηθήσουν τις επενδύσεις. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν επίσης πως δεν θέλουν μία έξοδο από το ευρώ.

Τραπεζίτης που παρευρέθηκε στην χθεσινή παρουσίαση αποκάλυψε στο STAR πως «οι επενδυτές μπορεί να μην συμφωνούν απαραίτητα με όλες τις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ, καλωσορίζουν όμως τον ανοιχτό διάλογο μαζί του».

Της Νεφέλης Αγκυρίδου