​Άννα Ασημακοπούλου και Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκαν στο τηλεοπτικό τραπέζι της εκπομπής του Star «στον ενικό» και διασταύρωσαν τα ξίφη τους πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η διαφθορά, οι μίζες, η έλλειψη συνεννόησης, η διαπραγμάτευση με την τρόικα και το χρέος.

Όσον αφορά στη διαφθορά και στις μίζες, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου τόνισε ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στους υπεύθυνους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, τονίζοντας ότι η ΝΔ θέλει να διερευνηθούν τα πάντα.

«Η ΝΔ επεξεργάζεται πρόταση για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, μέσα στην οποία είναι και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», δήλωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης από την άλλη αναφέρθηκε στην υπόθεση της Siemens, κάνοντας λόγο για διαχρονική διαφθορά.

«Η υπόθεση της Siemens αποτελεί την πιστοποίηση της διαχρονικής διαφθοράς που χαρακτήριζε το πολιτικό μας σύστημα τις προηγούμενες δεκαετίες. Μήπως και αυτή είναι μία παράμετρος των σχέσεων της Γερμανίας με το ελληνικό πολιτικό σύστημα των προηγούμενων δεκαετιών; Τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει γιατί όποιος πέρναγε από το υπουργείο Άμυνας έπαιρνε και κάτι», είπε.

Οι δύο εκπρόσωποι αναφέρθηκαν και στην υπόθεση του Γ. Καρατζαφέρη, με τον Πάνο Σκουρλέτη να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να πάει σε βάθος και να υπογραμμίζει ότι αν όντως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν αποδέκτης ενός τέτοιου ποσού, τότε τα ποσά πο�� πήγαν σε άτομα ψηλότερα στην ιεραρχία και που ήταν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερα.

«Το πολιτικό σύστημα μπορεί να βάζει ένα θεσμικό πλαίσιο. Στην περίπτωση αυτή, οι βουλευτές πρέπει να δηλώνουν πόθεν έσχες για να μπορείς να δεις τι γίνεται στους λογαριασμούς τους», είπε η κα Ασημακοπούλου, επιμένοντας ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Στο κρίσιμο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει ��υνεννόηση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να υπάρξει μία μίνιμουμ επιβαλλόμενη επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει την επικοινωνία; Γιατί είναι ένας ακραίος πολιτικός, έχει επιλέξει μία στρατηγική έντασης, με βάση αυτή θέλει να πολιτευτεί».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικό έδαφος εθνικής συνεννόησης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί κύκλοι που θα ήθελαν να βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της μνημονιακής πολιτικής, για να ανακόψουν την πορεία του κόμματος.

Η Άννα Ασημακοπούλου, παίρνοντας τον λόγο είπε ότι: «Κατά βάση, ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η εθνική συνεννόηση θα ήταν ένα καλό πράγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο. Κάνουμε μία προσπάθεια για συνετή και δομημένη έξοδο από το μνημόνιο. Δεν θέλουμε να φύγουμε από το μνημόνιο»;

Η εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε επίσης: «Βιαζόμαστε να βγούμε από ��ο μνημόνιο. Το να λέτε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο είναι σαν να λέτε στις αγορές να μην έρθουν να μας δανείσουν. Είναι δύο οι δρόμοι. Ο δικός σας που οδηγεί σε νέο μνημόνιο και ο άλλος που οδηγεί στην επόμενη ημέρα».

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα, η κα. Ασημακοπούλου τόνισε ότι η γραμμή στήριξης είναι μία… «καβάντζα».

«Δεν είναι δανεικά. Πρόκειται για ένα δίχτυ ασφαλείας για να πάμε στις αγορές και για να γίνει αυτό υπάρχουν κάποιοι όροι. Για να μπορούν οι Ευρωπαίοι να διατηρήσουν την γραμμή στήριξης, θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος ότι έχουμε πληρώσει τους τόκους μας. Ο στόχος είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά γνωρίζει τα όρια αντοχών της ελληνικής κοινωνίας» , είπε.

«Θεωρώ στρατηγικό λάθος αυτό που ακούγεται περί βιωσιμότητας του χρέους. Αφαιρείς με αυτό τον τρόπο το σταθερό έδαφος με το οποίο πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση», υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Η κ. Ασημακοπούλου είπε ουσιαστικά ότι μπαίνουμε σε μία μνημονιακή εποχή. Μιλάμε για ένα νέο καθεστώς σκληρής επιτήρησης, για νέα προαπαιτούμενα. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται».