Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο να περάσει η συμφωνία με την τρόικα από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5 του Κοινοβουλίου εμφανίζεται ο Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει ένα plan B με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε αν επικυρωθεί η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, αυτή να αποτελέσει το πρόπλασμα για την επίτευξη και της προεδρικής πλειοψηφίας και την αποφυγή των εκλογών.

Ο βουλευτής της ΝΔ με άρθρο του στα «ΝΕΑ» χαρακτηρίζει «σχιζοφρενικό» το επίμαχο σενάριο καθώς υποστηρίζει πως δεν μπορείς να ζητάς την ψήφο 180 βουλευτών όταν τον Φλεβάρη οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, διακινείται τώρα κι ένα σενάριο που προβλέπει επικύρωση του όποιου πλαισίου συμφωνίας με την τρόικα από τα τρία πέμπτα της Βουλής. Θυμίζει, στο πρώτο άκουσμά του, την πρόταση που είχε κατατεθεί – κατά τη δική του ομολογία – από το σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν επρόκειτο να επικυρωθεί το πρώτο Μνημόνιο, αλλά απορρίφθηκε από τον τότε Πρωθυπουργό και πρόεδρό του. Θυμίζει, όμως, και τη φαεινή ιδέα δημοψηφίσματος για την επικύρωση του δεύτερου Μνημονίου, που ανέπτυξε α��κετά αργότερα ο τότε Πρωθυπουργός και παραλίγο να τινάξει τη χώρα στον αέρα, αλλά τίναξε τελικά μόνο τον ίδιο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει πως η αποδοχή ενός τέτοιου σεναρίου θα είχε σαν αποτέλεσμα την πολιτική ανωμαλία σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή που «καταβάλλουμε την ύστατη προσπάθεια να πάει η χώρα με σταθερά βήματα στην επόμενη μέρα, φαίνεται πως κάποιοι παίζουν με τη φωτιά. Κάποιοι, μέσα ή έξω από τη χώρα, ανασύρουν «σχιζοφρενικές» προτάσεις και «σκάβουν το λάκκο» της κυβέρνησης. Κατασκευάζουν σενάρια, που αν ποτέ υιοθετούνταν θα προκαλούσαν συνθήκες κατάρρευσης της οικονομίας, θα έπλητταν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

mixelakis.pdfmixelakis.pdf