Οργισμένα πυρά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στην εκπομπή του STAR «Live U», όπου τον χαρακτήρισε «αγκάθι που δημιουργεί προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση» την ώρα που αυτή εφαρμόζει το πρόγραμμά του.

«Έχουμε και τα α��κάθια μας (σ.σ. σε ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση). Είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θεωρεί πολιτικά επιζήμια την κυβέρνηση αυτή ενώ συγχρόνως την ψηφίζει και κάνει ό,τι είχε πει ο ίδιος από το 2010 χωρίς να παρεκκλίνει καθόλου. Με όλα αυτά που κάνει και τις ανακοινώσεις που βγάζει, αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό «να πει την σκέψη του και τι θέλει για το ΠΑΣΟΚ», ενώ σε υψηλούς τόνους δήλωσε ότι η απάντηση που έδωσε τον Βενιζέλο «ήταν η απάντηση ενός γραμματέα οργανωτικού ενός κόμματος και τίποτα άλλο». «Εγώ θέλω», πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος, «τις πολιτικές του θέσεις. Στηρίζει την κυβέρνηση; Πιστεύει ότι είναι στο σωστό δρόμο; Αυτά τα δύο χρόνια που έλειπε, που ήταν; Εμείς διαβαίναμε έναν Γολγοθά».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γρηγοράκος κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να τοποθετηθεί δημοσίως για το αν θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος: «Τι θέλει; Να κάνει κόμμα; Να το πει ευθέως. Οφείλουμε στην πολιτική να μιλάμε ευθέως».

Ο κ. Γρηγοράκος γύρισε το χρόνο πίσω και αναφέρθηκε και στην ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο, καταγγέλλοντας «μονομερείς» αποφάσεις από τον -πρωθυπουργό τότε- Γιώργο Παπανδρέου: «Στη ��έγγενη του Μνημονίου ποιος μας έβαλε; Ο ίδιος. Τώρα τι κάνει το καταγγέλλει; Δε μας ρώτησε καθόλου τότε. Τώρα ζητάει να λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος. Τότε είχε ενημερώσει είχε ρωτήσει το υπουργικό συμβούλιο, την ΚΟ, το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ; Πήγε και ανακοίνωσε τις αποφάσεις του από το Καστελλόριζο. Μας έβαλε και στηρίζαμε τότε τις αποφάσεις επειδή φοβόμαστε για το τι θα γινόταν. Υπήρχε και η εναλλακτική των 180 βουλευτών για την ψήφιση του Μνημονίου, που είχε προτείνει ο Βενιζέλος, και δεν μας άκουσε ο Παπανδρέου. Είχε βγει ο Ραγκούσης και είχε πει "πάμε με πλειοψηφία 151"».

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό ως «τον κύριο υπεύθυνο για τις αδιέξοδες πολιτικές που εφήρμοσε η Ελλάδα»: «Είναι ο κύριος υπεύθυνος των πολιτικών που έφεραν την Ελλάδα στο αδιέξοδο. Ο Καραμανλής έχει τουλάχιστον το μυαλό να μη μιλάει. Είναι σοβαρός και στηρίζει το κόμμα του. Εμάς ο Παπανδρέου μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Εάν θέλει να επανέλθει στο πολιτικό σκηνικό, ας έρθει στα συντεταγμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ να μας το πει».