«Η δημοκρατία μας σήμερα δεν βρίσκεται στο σωστό το δρόμο που την έβαλε ο Καραμανλής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τέως υπουργός και αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας Καραμανλής, μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Όταν θυμάμαι πως ξεκινήσ��με αυτή την πορεία 40χρονια πριν, εσείς και η σημερινή νεολαία δεν είχατε ιδέα το πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάστηκε για να θεμελιώσουμε αυτή τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία μας σήμερα δεν βρίσκεται στο σωστό το δρόμο που την έβαλε ο Καραμανλής. Πάσχει από πολλά. Εύχομαι η νέα γενιά, να βγει καλύτερη από τη γενιά του Πολυτεχνείου. Και το λέω αυτό με κάθε επίγνωση των όσων λέω».

Ο τέως υπουργός πρόσθεσε σχετικά με την ίδια γενιά: «Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Καραμανλής και η Ν.Δ. τους προσέφερε τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχανε στα χέρια τους. Μία Ελλάδα, μία Δημοκρατία, μέσα σε μια κοινωνία της Ευρώπης που είχε όλη την άνεση και δυστυχώς αυτή η νεολαία δεν στάθηκε στο ύψος της»