«Πάντα επίκαιρο» χαρακτήρισε το μήνυμα για εθνική ενότητα ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δήλωσή του για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης (23 Νοεμβρίου).

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που έγραψαν με το αίμα τους τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της χώρας μας», ενώ τόνισε πως μια μικρή χώρα «έγινε μια γροθιά κι απέδειξε στην πράξη την ομοψυχία της».

«Το μήνυμα για εθνική ενότητα, συνεννόηση και ανιδιοτέλεια παραμένει πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα δε στη συγκυρία που διάγουμε» αναφέρει στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής.

Το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης:

«Σήμερα είναι ημέρα τιμής, μνήμης και εορτασμού για όλους τους Έλληνες.

Τιμούμε τους συμπατριώτες μας που αντιστάθηκαν με ηρωισμό και απαράμιλλο σθένος εναντίον των στρατευμάτων κατοχής και έπεσαν αγωνιζόμενοι υπέρ της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας. Είναι ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που έγραψαν με το αίμα τους τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της χώρ��ς μας, χωρίς ιδιοτέλεια αλλά με περίσσια αυταπάρνηση.

Η αντίσταση του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού, ως μια μεγαλειώδης πράξη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, όχι μόνο στον Ευρωπαϊκό αλλά και στον Παγκόσμιο χάρτη: Μια μικρή χώρα έγινε μια γροθιά κι απέδειξε στην πράξη την ομοψυχία της.

Το μήνυμα για εθνική ενότητα, συνεννόηση και ανιδιοτέλεια παραμένει πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα δε στη συγκυρία που διάγουμε. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να αποτελούν φάρο εθνικής συνείδησης για όλους μας και να φωτίζουν το δρόμο της εξόδου από την κρίση κρατώντας στο περιθώριο τις σειρήνες των άκρων».