​Με τον Κώστα Σημίτη συναντάται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το χθεσινό ραντεβού με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι επαφές γίνονται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη, ο κ. Βενιζέλος με τους πρώην αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ.
Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να ενημερωθεί ο κ. Σημίτης για την εν γένει πορεία της χώρας, την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την επόμενη μέρα του μνημονίου, για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα εθνικά θέματα. Οι δύο άντρες θα συζητήσουν επίσης για τα θέματα του Κινήματος, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, την πορεία προς τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και το ιδρυτικό της συνέδριο, καθώς και για τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
simitis 3.jpg

Σύμφωνα με το Έθνος, σε αντίθεση με τον κ.Παπανδρέου, ο κ.Σημίτης αναμένεται να εκφράσει σήμερα την στήριξη του στις προσπάθειες για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς και την διαμόρφωση των αναγκαίων συνθηκών για την κάθοδο της Δημοκρατικής Παράταξης στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

simitis 2.jpg

Από την πλευρά του,ο Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες, οι οποίες πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI